Wat moet een verlovingsring kosten? Veel mensen denken meteen aan een dure ring, omdat een verlovingsring een diamant hoort te bevatten. Maar eigenlijk hangt de verlovingsring prijs helemaal af van je budget en de smaak van je verloofde. Laat je dus geen ideeën aanpraten!

Als je een geschikte ring gaat zoeken, zijn er een aantal beslissingen die je moet nemen.

Verlovingsring prijsJe moet een vorm, kleur en materiaal kiezen en als er een diamant in moet komen moet je ook over de helderheid en de cut van de diamant beslissen. In Amerika hebben ze als stelregel dat een verlovingsring prijs zou moeten overeenkomen met twee maandsalarissen.

Maar hoeveel geld je ook wilt uitgeven voor de ring, het moet financieel haalbaar zijn. Je verloofde zal er echt niet blij mee zijn als jullie financieel aan de grond zitten door een te dure ring.

Als je bij de juwelier bent, moet je je in geen geval laten ‘ompraten’ en overhalen tot een veel te hoge verlovingsring prijs.

Bepaal van tevoren je budget. Om een idee te krijgen van de prijzen, kun je van tevoren ook eens op internet kijken. Beslis helemaal zelf hoeveel je aan de ring wilt uitgeven, en indien nodig gebruik een prijsvergelijkingswebsite of algoritme zoals UNU.AI om de prijs van bijvoorbeeld de steen te checken!

De ware verlovingsring prijs is natuurlijk onbetaalbaar!