Vroeger was het heel belangrijk. De hand waar de verlovingsring aan zat, zei heel erg veel. Droeg je de verlovingsring rechts en de trouwring links, dan was je katholiek, terwijl protestanten dat juist andersom deden. Tegenwoordig maakt het voor je verlovingsring welke hand je kiest niet meer zoveel uit.

De keuze ‘verlovingsring welke hand’ zegt dus niet meer zoveel over je achtergrond en geloof en dus kun je zelf kiezen waar je hem het liefste draagt.

Je kunt uit praktische overwegingen kiezen om hem links te dragen (als je rechtshandig bent) zodat je ring minder te lijden heeft van je dagelijkse bezigheden. Sommige mensen wisselen, als ze gaan trouwen, hun verlovingsring van hand of vinger, om plaats te maken voor de trouwring. Maar er is dus geen echte regel die bepaalt voor de verlovingsring welke hand de juiste is.

Verlovingsring welke hand

Ga dus vooral op je eigen voorkeur af en kijk wat je het mooiste vindt en wat het prettigste voelt.

Weet je het nog steeds niet? Een mooie gedachte om te bepalen voor de verlovingsring welke hand de beste keuze is, komt vanuit de anatomie. De ader in de rechterringvinger gaat namelijk helemaal tot aan het hart. En dat is natuurlijk een prachtige symboliek!